De är Årets Advokatbyrå:

Fylgia toppar för fjärde året. Roschier, MAQS och Crusner vinner sina kategorier för första gången

Vinnarna i Årets Advokatbyrå är utsedda för 13:e året. Storbyråerna Roschier och MAQS samt Göteborgsbyrån Crusner vinner sina kategorier för första gången medan Fylgia tar hem utmärkelsen för fjärde året.

Roschier vinner kategorin i den nya klassen storbyråer ”Advokatbyråer 500+ mkr” och MAQS rankas högst i kategorin advokatbyråer 200-499 mkr. Stockholmsbaserade Fylgia rankas högst bland de mellanstora advokatbyråerna (90-199 mkr). Crusner har nöjdast klienter av samtliga rankade advokatbyråer (26 st) och vinner sin klass 25-89 mkr.

– I år har vi en ny klass med de allra största advokatbyråerna som omsätter en halv miljard eller mer. Vi gratulerar finsk-svenska Roschier som alltså toppar med bästa betyget från sina klienter. Också nya vinnare i Årets Advokatbyrå är MAQS och Crusner, båda byråerna med stora kontor i Göteborg. Återkommande på podiet och mästare i långsiktig kundvård är Fylgia som topprankas för fjärde året, säger Ylva Gnosse, expertkonsult för Årets Advokatbyrå på Regi.

Det är för trettonde året i rad som Regi har genomfört sin stora bransch- och klientstudie där kundnöjdheten mäts bland Sveriges advokatbyråer specialiserade inom affärsjuridik.

Årets studie omfattar nära 1000 bedömningar och 26 advokatbyråer ingår i studien. Utgångspunkten är ”Nöjd Klient Index” som består av 13 kriterier som bland annat affärsnytta, prisvärdhet, nivå av digitalisering och projektledning. Pris delas ut till den byrå med högst medelvärde.

– Effekter av pandemin och insolvensfrågor dominerar årets branschrapport. Pandemin har medfört mer uppdrag för affärsjuristerna inom b la arbetsrätt, olika avtalsfrågor och insolvens. Enligt klienterna förväntas antalet konkurser och rekonstruktioner öka. Men studien visar också att även om klientsamarbetena i huvudsak skett online, så har advokatbyråerna fortsatt leverera rådgivning i världsklass. För det har verkligen behövts. Förvånansvärt många klienter har snabbt kunnat återgå till ”business as usual” med sina advokatbyråer, vilket är glädjande, berättar Ylva Gnosse, expertkonsult för Årets Advokatbyrå på Regi. 

Sveriges nöjdaste klienter har utsett följande advokatbyråer till vinnare:

Advokatbyråer 500+ MKR

 1. Roschier
 2. Mannheimer Swartling

Advokatbyråer 200-499 MKR

 1. MAQS
 2. Schjødt
 3. Cederquist

Advokatbyråer 90 -199 MKR

 1. Fylgia
 2. AG Advokat
 3. Walthon

Advokatbyråer 25-89 MKR

 1. Crusner
 2. MarLaw
 3. Moll Wendén

Stort grattis från oss på Regi!